Ny bok och en runda i skogen

Idag är en härlig dag. En sådan där dag men ser framemot och verkligen njuter av.

Var uppe tidigt och slog med ner i soffan med en en kopp kaffe och en ny deckare och njut av ensamheten och tystheten som omgav mig. Blev sittande ett bra tag i soffan och sjönk in fullständigt i min bok. Först ett par timmar senare när det var ljust la jag ner boken på soffbordet och insåg att jag glömt att gå ut med Pelle, vår hund.

Sagt och gjort, det var dags att gå en promenad med Pelle. Innan dess plockade jag undan en del och städade av köket en aning. Alltid roligare att komma hem när det är städat och fixat än tvärtom. Hoppade snabbt i ytterkläderna och letade fram hundkopplet till Pelle och så gav vi oss ut.

Ut i det vackra och underbara höstvädret som dagen till ära bjud på. Marken var tänkt med hösten vackra löv som färgade omgivningen i gult och brunt och ljuset var magiskt på något sätt. Som det kan vara visa dagar på hösten innan vinterns kyla tar sitt grepp om naturen när vintern kommer.

Vi gick en lång och härlig runda denna dagen och det var först när vi närmade oss hemmet igen som jag kom att tänka på min nya bok. En svensk ny deckare som verkligen hade fångat mig på morgonen och det var inte utan att jag var rätt sugen på att återigen kasta mig in i den. Men det fick bli lite senare denna dag. Först skulle ett par andra saker klaras av. Kvällen innebar gäster så det behövdes städas en del samt förberedas en del med maten. Tacksamt nog så hade jag redan tidigare städat och plockat i ordning i mitt nya kök så ny var det mer övriga huset som behövde en genomgång innan gästerna dök upp.

Så med anledning av att jag kände mig hyfsat klar så slog jag mig ner i soffan igen med boken. Ett par sidor kan jag väl unna mig tänkte jag. Nu blev den än mer spännande och jag sjönk sakta ner allt mer i soffan och jag allt mer in i boken. Tiden försvann och rätt var det var så ringde det på ytterdörren …