Kylprodukter hund

Solen och sommarvärmen är många gånger underbar men ibland blir det jobbigt för din fyrbenta vän. Då är det rekommenderat att hålla hunden sval. Hur kan man då svalka sin hund under varma dagar? Ja, det är en bra fråga. Det finns många olika bra knep, men det är inte alltid det finns möjlighet till att låta hunden ta ett svalkande dopp eller hålla sig i skuggan. Då är det prefekt med kylprodukter hund eller till människor som hjälper till att svalka under de varma sommardagarna.

Kylande produkter till din hund

Hur fungerar då kylande produkter? En viktig sak att känna till är att kylprodukter hund fungerar som avkylande och inte som nedkylande. Det vill säga, de ger en behaglig svalka, dvs, hunden blir alltså behagligt sval men inte kall. Svalkan bidrar även till att minska hundens stress och den kan också lindra ledbesvär samt förbättra återhämtningen vid fysiska ansträngningar.

Hundar har väldigt få och begränsande svettkörtlar och kan därför lätt drabbas av värmeslag och behöva därför hjälp att hålla nere kroppstemperaturen vid varmt väder. Kylprodukter till hundar hjälper till att sänka kroppstemperaturen och skyddar mot stark värme. De som håller kyla längst är kylprodukterna från Aqua Coolkeeper som innehåller en gel som suger upp vatten. Vid värme avdunstar vattnet och leder samtidigt bort värmen.

Alla kylprodukter hundar är väldigt enkla och smidiga att använda och det finns olika sätt som de fungerar på. En del behöver du blötlägga och sedan kan de, utan att blöta ner dig, svalka i flera dagar. Andra aktiveras av kroppsvärme och funkar då i några timmar, innan produkterna måste vila ett tag för att ladda igen. Vad som är bäst, det är upp till dig.

Sortimentet innefattar kylmatta, kylväst till både hundar och mattar och hussar, kylhalsband, kylbandana och även andra smarta artiklar för dig och din hund. Och självklart är det återanvändningsbara kylprodukter som går att använda och om och om och om igen.

Stort utbud av produkter till din hund och dig själv.

Hos www.csigora.com hittar flera olika produkter som hjälper dig och din hund att klara värmen! Allt från kylhalsband, via kylhanddukar och kylfiltar/kylmattor från Aqua Coolkeeper, till kyltäcken från EQDog och automatiska kylmattor från Trixie och Dogman. De aktiveras med tryck och behöver inte blötläggas.

Läs mer om kylprodukter hund